Rudar na Krku poražen od trećeligaša u pretkolu Kupa Hrvatske

Edis Kurtić

Nogometaši Rudara časno su poraženi na Krku od tamošnjeg trećeligaša, iako su na put krenuli sa samo 13 igrača, odnosno s jednim veznjakom i jednim vratarom na klupi. Rezultat je to mnogih izostanaka u radni dan, ali kvalitetnijeg rješenja nisu pronašli.

Na samom terenu bilo je s njihove strane solidno, iako treba naglasiti da je Krk imao više od igre. No, do 46:59 (nadoknada suca Čuljka iznosila je dvije minute) Robert Brdar je prekrasnim udarcem „izvana“ doveo Krk u vodstvo.

Tako grogirani kasnim pogotkom, Kovari moraju ponovno po loptu u mrežu u 53. minuti kada se najbolje u gužvi snalazi Nikola Totić za 2:0 ili 0:2, ovisno kako se gleda, obzirom da je nominalno Rudar bio domaćin, ali na Krku.

Točku na „i“ ove utakmice u kojoj je trećeligaš zasluženo slavio stavio je Paolo Gibičar nakon bijega po lijevoj strani i preciznog udarca. Krk je imao dominaciju, ali nije stvorio veliki broj izraženih prigoda pa treba izdvojiti tek dvije lijepe obrane Blažine, jednu u svakom poluvremenu.


KRK – Igralište Josip Pepi Uravić – Gledatelja: 100

KUP HRVATSKE – PRETKOLO – SUDAC: Ante Čuljak (Zagreb)

RUDAR – KRK 0:3 (0:1)

Strijelci: 0:1 Brdar 45′, 0:2 Totić 54′, 0:3 Gibičar 83′

Žuti kartoni: Kruškić (Rudar), Brdar, Zec (Krk)

RUDAR: Blažina, Dragovina, Paić, Stojković, Kozić, Macan, Bembić, Dadić, Hasanbegović, Kurtić, Kruškić (od 55. Načinović)

Trener: Franko Čupić

KRK: Berković, Con, Kurolt, Čuturilo (od 82. Mijić), Totić, Josipović (od 74. Gibičar), Brdar (od 86. Golić), Zec, Frančišković, Malinić, Vidović

Trener: Tomislav Lopac

Updated: 21/08/2018 — 19:57