LIJEPE NOVOSTI IZ OMLADINSKOG POGONA | Dva remija s Rijekom, trojac u Istri 1961 i povratak Maurića

Antonio Maurić u vrijeme igranja za mlađe pionire

Za Rudar, minuli je tjedan bio veoma uspješan, a danas je samo stavljena točka na “i”. Naime, jutros je u isto vrijeme HNK Rijeka s godinu mlađim selekcijama (onima koje igraju ligu Središta Rijeka) gostovala na gradskom stadionu u Labinu te na Vinežu.

Kadeti Robija Čalovića remizirali su s nogometašima Fausta Budicina 0:0, a pioniri su na Vinežu vodili 2:0 i 3:2, ali su u drugom dijelu gosti Zdravka Šimića poravnali na 3:3 što je bio konačni rezultat susreta. Obzirom na prezentaciju, i trener pionira Dragan Načinović utakmicu je okončao s osmijehom na licu.

TRI PIONIRA POSTALI ČLANOVI ISTRE 1961

Trud i rad trenera omladinskog pogona NK Rudar Labin polako počinje donositi i vidljive rezultate. Naime, ustojem uspostavljenim prije četiri godine omladinski pogon je dobio vlastitu samostalnost te je bazu najmlađih igrača proširio na granice bivše Općine Labin. Takvim “skautingom” u manjim sredinama prepoznati su potencijali koji se sustavno dovode u NK Rudar, a prvi vidljivi znaci su potvrđeni ovih dana

Naime, Thomas Katičić, Rene Kalebić Osip i Karlo Peršić postali su članovi prvoligaša Istre 1961 za koju će nastupati u pionirskoj Prvoj HNL. Svakako je ovo veliko priznanje struci Rudara koje je posljednje četiri godine provela u brušenju ovih mladića i dovela ih do ovakvih visina. Kad znamo da je na popisu (probi) Istre 1961 bilo ove godine čak devet igrača rođenih od 2002. do 2004. godine, s obzirom na uvjete rada trenere omladinskog pogona može se nazvati i mađioničarima. Ovim putem želimo zaželiti sada već bivšim igračima Rudara koji su se upustili u plovidbu prvoligaškim vodama puno sreće u daljnjim karijerama te da ih ozljede zaobiđu u najširem luku.

ANTONIO, DOBRO NAM DOŠAO NATRAG!

Blizu potpisa za Istru 1961 je još jedan kadet, ali sve simpatizere Rudara treba veseliti i povratak Antonija Maurića, od danas novog kadeta Rudara. Antonio je svoj nogometni put započeo u Rudaru odakle je 2015. godine otišao put Istre 1961.

Kako je i njegov tadašnji odlazak bio korektan, tako nije bilo nikoga u klubu tko nije želio povratak mladog veznjaka koji će sigurno i dalje ostati na “radaru” dva prvoligaša iz blizine. No, Maurić je procijenio da mu trenutno za osobni razvoj najviše paše labinska sredina, na što smo mi veoma ponosni. Uvjereni smo da će svojom kvalitetom, ali i karakterom podignuti vrijednost kadetske momčadi.

Updated: 11/08/2018 — 13:13