Jadran slavio u Labinu, Kovari pokazali da bi ova sezona mogla biti mirna

Veoma zanimljiva i dinamična utakmica odigrala se danas u Labinu gdje su teren oba trenera napustila vidno zadovoljna prikazanim.

Takav je bio i sudac Pejkunović koji je dao sve od sebe da se jasno vidi kako on, iako bliži Rudaru, ne pomaže Labinjanima. Zbog toga, nek’ bude još jednom jasno iskazano – Pejkunović danas nije pomogao Rudaru.

Krenulo je loše po domaće. Već je u četvrtoj minuti Manuel Perković odlično protutnjao lijevom stranom, a kada je centaršut stigao do Roberta Vlizla, dogodilo se tradicionalno – zatresla se mreža protivnika – 0:1.

U 17. prekrasan potez novog porečkog pojačanja Emanuela Valente. Na jedan ubačaj s lijeve strane “škaricama” je loptu poslao u desnu vratnicu danas sigurnog Blažine. Tri minute kasnije jedanaesterac za Porečane kojeg sigurno realizira Matko Videkić.

Svako toliko bi Rudari zaprijetili, ali je Jadran bio dominantan u prvom dijelu. No, u 31. minuti Edis Kurtić glavom nakon kornera pogađa za 1:2. Treba reći i da je Perković do predaha imao odličnu prigodu, ali njegov udarac iz voleja s desetak metara odlazi pored gola.

U poluvremenu je Jumić izvadio neke od svojih vedeta što je izgleda dobrano “uzdrmalo” plavobijelu momčad. Naime, Rudar je u nastavak ušao odlično, stvorivši nekoliko prigoda pred golom gostiju.

Dadić je u 52. minuti primio lijepu loptu od Juričića i ubacio u sredinu gdje Pavlić brani najprije udarac Stojkovića, a onda i Čudića. Dok je prvi šut bio samo opasan, drugi je bio volej s desetak metara pa je Pavlić dobio zasluženi pljesak.

Ni to nije “probudilo” Porečane pa je u 57. minuti Pavlić obranio izglednu prigodu Macanu kojeg je “u for” gurnuo Dadić, a četiri minute kasnije je danas odlični Ervin Čudić izborio loptu na sredini terena i uposlio Juričića čiji udarac odlazi za malo preko vrata.

Posljednju prigodu na utakmici Rudar je imao u 63. kada iskosa s desetak metara prijeti Dadić, ali je Pavlić još jednom pokazao zbog čega je u Poreč doveden kao pojačanje. Treba reći da su u tom periodu Labinjani tražili i jedanaesterac zbog igranja rukom protivnika, ali se, eto, taj put Pejkunović nije odlučio biti blagonaklon Kovarima.

Kovari su se do otprilike 65. minute “ispuhali” pa je Jadran do kraja imao dominaciju koju je i okrunio golom Vlizla nakon ubačaja s desne strane. Porečani do kraja nisu “forsirali”, iako su imali posjed lopte. Rudar u subotu ugošćuje Opatiju, dok Jadran u nedjelju igra protiv kombinirane momčadi Istre 1961.


LABIN – Gradski stadion – Sudac: Petar Pejkunović

KONTROLNA NOGOMETNA UTAKMICA

RUDAR – JADRAN 1:3 (1:2)

Strijelci: 0:1 Vlizlo 4′, 0:2 Videkić 20′-11m, 1:2 Kurtić 31′, 1:3 Vlizlo 71′

RUDAR: Blažina, Dragovina, Kurtić, Kruškić, Čudić, Paravić, Dadić, Stojković, Juričić, Macan, Paić

Još su igrali: Legac, Bembić, Baskijera, Kozić, Načinović

Trener: Franko Čupić

JADRAN: Pavlić, Užila, Leko, Ilić, Sumić, Tikas, Videkić, Perković, Valenta, Vlizlo, Maružin

Još su igrali: Mofardin, Radman, Ferenac, Šegon, Romić, Udovičić

Trener: Danijel Jumić

Updated: 16/08/2018 — 23:23