Kovari krenuli s pripremama za novu sezonu, Čupiću u sljedeća dva tjedna stižu pojačanja

Nogometaši Rudara u ponedjeljak su navečer krenuli s pripremama za novu sezonu na svom stadionu. Trener Franko Čupić na prvoj je prozivci imao 13 igrača, uz još tri opravdano odsutna, a više nije ni tajna da se očekuje nekoliko “novaka” u svlačionici obzirom na suradnju s Istrom 1961.

Iz kluba je u ovom prijelaznom roku otišlo četiri igrača. Viktor Marić i Manuel Perković bili su na posudbama iz Istre 1961 i Novigrada, a Antonio Pavlić izrazio je sportsku ambiciju za igranjem treće lige pa je otišao u porečki Jadran. Nažalost, jedan od perspektivnijih seniora, Tino Licul, odlučio je zbog odlaska na studije napraviti pauzu od nogometa na ovoj razini, navodno bi mogao ovu sezonu igrati za nedešćansko Jedinstva Omladinac.

Nedjeljko Josipović, klupski team menadžer, radi na pojačanjima mimo suradnje s Istrom 1961, a u seniorski kadar biti će pridodani i lani izlazni juniori, što je i jedino logično. Također, klub će napraviti sve da u trenažni proces vrati Erika Šurković, mladog veznjaka kojeg je protekla sezona posebno izmučila, obzirom na mononukleozu.

“Dogodio se veliki odljev igrača, razlozi su različiti, pojedinci su otišli u viši rang, pojedinci nezadovoljni stanjem u klubu nakon ispadanja, a pojedinci zbog poslovnih obaveza nisu više s nama. No, kostur momčadi je ostao, već sad imamo kvalitetu za četvrti rang, iako ne i kvantitetu pa sam siguran da ćemo biti mnogo mirniji kad stigne još nekoliko igrača. Pripremne utakmice su dogovorene s juniorima Istre 1961 i Novigradom, ali još uvijek razgovaramo o terminima”, rekao je Franko Čupić, trener Kovara.

Spomenimo i da je jučer prvi trening odradio Edin Kruškić, Vodnjanac koji je dosad nosio dres Uljanika.

Updated: 24/07/2018 — 9:38