Zalihić za rezultatski neuspjeh podijelio krivicu s nogometašima

Sinoć je u plominskom restoranu Bukaleta održana završna radna večera seniorske momčadi Rudara. Prije obraćanja predsjednika Zalihića, kapetan momčadi Igor Juričić uručio je bivšem treneru Zoranu Perušku, kao uspomenu, prigodan poklon – uramljen ovosezonski dres sa potpisom svih nogometaša.

„Za prolivenim mlijekom nema koristi plakati. Na kraju krajeva još nismo ispali iz lige, više će se znati u utorak navečer. Budu li se u HNS-u pridržavali propisa koje su sami donijeli, mi ćemo i dalje igrati III HNL Zapad“, počeo je svoje kratko obraćanje okupljenim nogometašima i trenerima Zalihić te nastavio:

„No, koju god ligu igrali desit će se korjenite promjene, prije svega u odnosu prema obvezama. Obojicu trenera u potpunosti amnestiram, najmanji su krivci za rezultatski podbačaj. Ona je pola-pola na meni i nogometašima. Ne želim nikog imenovati, ali mogu reći da su jedino Pavlić i Čudić u potpunosti ispunili očekivanja, ostali su podbacili, svatko na svoj način.“

„Moja najveća greška bila je što sam s nogometašima imao više prijateljski nego predsjednički odnos, a to su neki, svjesno ili ne, zloupotrebljavali. Zbog toga će u novoj sezoni team-menadžer Nedjeljko Josipović imati potpunu autonomiju u sastavljanju igračko-trenerske križaljke i dogovaranju uvjeta, naravno u okviru zadanog budžeta“, pojasnio je predsjednik Rudara, te najavio čak i moguću apstinenciju iz predsjedničke fotelje.

„Moj posao u budućnosti biti će isključivo osiguravanje budžeta za provođenje zacrtanih sportskih ciljeva. Zbog unaprjeđenja naše marketinške ponude osobno sam išao u financijski rizik, a sad me zbog toga „dušobrižnici razvlače“ po medijima. Što bi tek bilo da sam za 250.000 kuna zadužio klub, a ne svoju privatnu tvrtku“, pita se Zalihić, te pojašnjava: „Iako se radi o „dežurnim kritizerima“ i ne-dobronamjernicima, od kojih većina prije podne mrze sebe – a poslijepodne cijeli svijet, moji odvjetnici će proučiti cijelu problematiku i bude li trunka sumnje u sukob interesa, podnijeti ću ostavku.“

Zalihić je svjestan realnosti: „Volio bih da me netko demantira, ali jasno mi je, na žalost, da će biti vrlo teško naći osobu koja bi me mogla kvalitetno zamijeniti. U svakom slučaju vidjeti ću da netko, s barem malo afiniteta bude formalni predsjednik, a ja ću mu „čuvati leđa“ u financijskom pogledu. Kad ne bi trpio omladinski idealno rješenje bio bi Mauricio Kožljan. Već sam ovo nagovijestio Nenadu Čakiću, čekam da se vrati iz Rusije pa ćemo razgovarati nešto konkretnije.“

Zalihić se tu ne zaustavlja: „Na kraju krajeva klub je konstituiran po načelu „jedan član – jedna glas“, pa nije isključeno da se u međuvremenu netko od ovih silnih „sveznalica“, koji se zaklinju u ljubav prema Rudaru, pojavi kao kandidat. Dovoljno je da se učlane u klub, i ostvare temeljno pravo da biraju ali budu birani“, kao da javno „baca rukavicu“ izazova još uvijek aktualni predsjednik, te pojašnjava da će se najdalje do kraja srpnja održati Skupština kluba.

Po njemu sigurno će odlučivati o eventualnom ugovoru o poslovnoj suradnji njegove tvrtke Rudar-Marketing i NK Rudar, a možda i o novom predsjedniku kluba. Pripreme seniorske momčadi započinju u ponedjeljak 16. srpnja, vjerojatno pod vodstvom Franka Čupića.

Updated: 17/06/2018 — 11:30