Fanatični mladi Kovari do remija sa Sampdorijom, sutra od 19:00 protiv Željezničara za četvrtfinale!

U izrazito pozitivnom ozračju protekao je prvi dan Kvarnerske Rivijere u Labinu. Kadeti Rudara su u uvodnoj utakmici, suprotno svim očekivanjima, uspjeli ostati neporaženi protiv favorizirane Sampdorie, a osim taktičkih odluka trenera Čalovića, veliki obol pozitivnom rezultatu dala je i lavovska borba svih 80 minuta.

„Moji su momci dali sve od sebe u današnjoj utakmici i na kraju ih je nagradilo itekako zasluženim bodom. Sada, kad ovako razmišljamo, još i žalimo obzirom na prigode koje smo stvorili“, rekao je trener labinskih kadeta koji se referirao na udarac glavom Emilia Celestina Vidasa u četvrtoj minuti i na šut Denisa Osmića u 29. minuti koji je pogodio u leđa svog suigrača na putu ka praznoj mreži.

Sampdoria nije bila dominantna kako se očekivalo, ali i kada su stvorili neugodu pred domaćim golom, iskazao se danas raspoloženi vratar Marko Damjanić. Drugi susret dana ponudio je okršaj između Željezničara i Maribora. Iako je susret bio ravnopravan, na kraju su Slovenci preko kapetana Nicka Horvata stigli do pobjede.

Sutra, s početkom u 17 sati igraju Maribor i Sampdoria, dok će od 19 sati na stadion izaći nogometaši Rudara i Željezničara. Energično slavlje i suze su danas pokazali koliko ovim momcima znači kovarski dres pa se za nadati da će sutra Labinjani u čim većem broju pohoditi tribine kako bi pomogli da Rudaru uđu u četvrtfinale, što se nije dogodilo već dugi niz godina…

Updated: 28/05/2018 — 22:11