Rudari protiv prvoligaša, s mislima u Sisku

Nakon prvenstvenog okršaja u kojem su napunili mrežu bivšeg prvoligaša i državnog prvaka Zagreba, pred nogometašima Rudara je sutra, utorak 03. travnja od 18 sati, na gradskom stadionu Labinu, susret protiv aktualnog prvoligaša, pulske Istre 1961.Kovarima je to svojevrsna generalka prije vrlo važnog subotnjeg prvenstvenog susreta III HNL Zapad, protiv „fenjeraša“, Segeste u Sisku, a „zelenožutim“ za nedjeljni susret Prve HNL protiv vodećeg, zagrebačkog Dinama. I jedni i drugi svoje prvenstvene utakmice očekuju pod motom „nemamo što izgubiti možemo samo puno dobiti”.

Naime, Labinjani na svom kontu imaju 26, a Segesta samo mršavih 13 bodova, pa bi sve osim poraza Rudar još više učvrstilo u sredini, a Sišćane prikovalo za samo začelje prvenstvene ljestvice. S druge strane, čini se da je Dinamo već osigurao novu titulu prvaka, dok bi Puljanima svaki bod bio zlata vrijedan, posebno zna li se da ih nakon sraza sa „modrima“ očekuju tri vrlo zahtijevna susreta, gostovanje kod Osijeka i Lokomotive, te domaća utakmica sa Rijekom.

Nema dvojbi da će sutra treneri Peruško i Raić Sudar dati prednost nogometašima koji su u zadnjim utakmicama imali manju minutažu. Strateg domaće momčadi će i zbog „više sile“ morati posegnuti za nekolicinom pričuva, pošto Igor Juričić osjeća bolove u preponama, a Edis Kurtić u koljenu, o čemu Peruško kaže: „Juričić će vjerojatno biti spreman za Sisak, ali nećemo riskirati i poštedjeti ćemo ga sutra, dok je ozljeda Kurtića znatno ozbiljnija, a više ćemo znati nakon sutrašnjeg ultrazvuka“.

U utakmici protiv Puljana Peruško vidi odličnu priliku za nametanje igrača koji su dosad bili u drugom planu: „Obzirom da između Zagreba i Segeste imamo deset dana bez utakmice, ova protiv Istre 1961 će nam dobro doći da razbijemo monotoniju. U njoj ću poštedjeti nekolicinu standardnih prvotimaca, a dati prigodu onima koji su imali manju minutažu.”

Da ponovimo, susret Rudar-Istra 1961 igra se u utorka 03. travnja 2018. godine u 18 sati. Ulaznice će biti uobičajenih 20 kuna, a iz kluba upozoravaju da je ulaz za gledatelje na južnim vratima (kod policije).

Updated: 02/04/2018 — 13:45