Obzirom na predstavu, previsok poraz Rudara, sve zasjenila ozljeda Juričića

Rudar je nakon debakla protiv HAŠK-a pokazao pravo lice i 85 minuta bio bolja momčad od Vinogradara. To zvuči podosta smiješno, jer je protivnik pobijedio 0:3, ali prezentacija Peruškove momčadi ohrabruje simpatizere, iako će bodove trebati sakupljati protiv momčadi koji dozvoljavaju pogreške, što Vinogradar nije.

Već u trećoj minuti uzbuđenje. Ivan Kazimir Filipović je s crte ugurao loptu u mrežu, a usprkos oštrom negodovanju od strane domaćina zbog nedozvoljene pozicije, sudac Jurešić pokazuje na centar.

Uslijedio je period vrlo dobre igre Rudara u vrijeme kojih su gostujući čelnici bili u čudu kako je moguće da je ta momčad prije par dana onoliko izgubila od HAŠK-a. No, pozitivno raspoloženje domaćina “ubila” je ozbiljnija ozljeda Igora Juričića koji je teren napustio u 31. minuti te odmah krenuo prema pulskoj bolnici.

I u drugom dijelu Rudar je izgledao beskompromisno, ali nedostajalo je i malo sreće, ponajviše kada je udarac Ivana Macana zaustavila greda – točnije, lopta se odbila u polje, barem prema prosudbi sudaca.

Na kraju – hladan tuš. Pogriješila je vezna linija Rudara, u kontru je krenuo gost te preko Marka Povrženića dolazi do 0:2. U drugoj minuti nadoknade razočarani Labinjani dozvolili su još jedan gol gostu koji je iskoristio ama svaki pedalj prostora koji je danas dobio.


LABIN – Gradski stadion

TREĆA HNL ZAPAD – 25. KOLO – SUDAC: Vlatko Jurešić (Zagreb)

RUDAR – VINOGRADAR 0:3 (0:1)

Strijelci: 0:1 Filipović 3′, 0:2 Povrženić 87′, 0:3 Miličević 90’+2

Žuti kartoni: Perković, Bilić (Rudar) Kovačić, Filipović, Ribić, Mislimi (Vinogradar)

RUDAR: Pavlić, Bilić, Marić, Perković, Macan, Juričić (od 31. Šurković), Hasanbegović, Dadić, Kurtić, Mehić (od 70. Bembić), Jašarević (od 83. Fejzić)
Trener: Zoran Peruško

VINOGRADAR: Bašić, Ribić, Povrženić, Bagarić, Ivkočić, Roglić, Pavlešić (od 53. Dučkić), Prijić (od 81. Štulec), Kovačić, Mislimi, Filipović (od 46. Miličević)
Trener: Stjepan Gomerac

Updated: 21/04/2018 — 19:52