Predstavljen trener Zoran Peruško: Moramo se ekipirati u napadačkom dijelu, a onda početi ozbiljno raditi

Remzo Zalihić i Zoran Peruško

Danas je u prostorijama kluba NK Rudar predstavljen novi trener Zoran Peruško. Radi se o 44-godišnjaku koji je dosad trenirao Barban, Veli Vrh, Medulin 1921 i Rovinj odakle stiže u Labin, a osim po uspjesima u nogometu, poznat je i kao trener Potpićna 98 u sezoni 2008/2009 kada je Istra dobila državnog prvaka u futsalu. U protekle četiri sezone radio je u NK Rovinj gdje je stekao potvrdu trenera koji veoma rado radi s mladim nogometašima, a ističe se i izuzetnom stručnošću. Točnije, jedan je od rijetkih trenera u Istri koji imaju UEFA PRO edukaciju te je predsjednik Zbora trenera IŽ.

Prvi je riječ uzeo predsjednik kluba Remzo Zalihić: “Na početku želim naglasiti o smjeni bivšeg trenera Franka Čupića, već je on zamolio da ga se jedno određeno vrijeme razriješi dužnosti trenera prve momčadi. Dugo smo promišljali, bilo je još kandidata, a odlučili smo se za trenera Peruška jer, po nama, najbolje odgovara trenutnoj situaciji i mislim da će se odlično snaći u jednoj vrlo delikatnoj situaciji. Možda tamo gdje će imati najviše problema je improvizacija kod trenažnog procesa zbog naše slabe infrastrukture, a s tim nije imao nikakvih nedoumica u Rovinju odakle dolazi. Međutim, vjerujem da, kako se radi treneru-entuzijastu kojem nije novac primarna stvar, već prije sportski izazovi, će se pokazati kako smo dobro odlučili.” 

Nakon toga, mikrofon je stao ispred novog trenera labinskog Rudara: “Zahvalio bih se najprije predsjedniku Zalihiću i Izvršnom Odboru NK Rudar, a isto tako, iskoristiti ću priliku da se zahvalim i sada već bivšem klubu NK Rovinju, jer da nije bilo kontinuiranog rada tamo, vjerojatno mi sada ne bismo sjedili ovdje. Za mene osobno, ovo je jedan veliki izazov, jedno novo poglavlje, ne samo u trenerskoj karijeri, nego i u mom životu. Vjerujem da ću moći kvalitetno odgovoriti na sve zahtjeve koju Rudar, Labin i Labinština postave pred mene.” Peruško je nakon toga objasnio da pripreme kreću 22. siječnja, a da će zajedno s upravljačkim tijelima kluba kadrovsku križaljku pokušati ispuniti do kraja tekuće godine.

Podosta toga ovisiti će o zdravstvenim situacijama Bilića, Černjula i Šurkovića. Nastavno na to, morati ćemo reagirati u narednom periodu i kvalitetnije se ekipirati u odnosu na dosad. Kada to kažem, u prvom redu mislim na završnu fazu igre. Ne treba pretjerano puno naglašavati, ako kažemo da je samo Segesta postigla manje golova od nas, onda je sve jasno. Naravno, kad se ekipiramo, tek tada kreće i ozbiljan i naporan rad koji je preduvjet za bolju realizaciju.” Kada smo upitali o broju igrača koji će činiti seniorski kadar, Peruško rezonira: “Kada govorimo o brojci, onda bih rekao 19 igrača i tri vratara, s time da je bespredmetno govoriti o konačnoj sumi, ako nismo pokriveni na svim pozicijama.”

Updated: 05/12/2017 — 14:42