Pioniri Rudara osvojili Ulicu – u finalu pobijedili četvrtu momčad u državi!

Na Božić 2017. naš je klub dobio fantastičnu “poklon za pod bor” – pioniri Dragana Načinovića postali su osvajači velikog malonogometnog turnira “Moja Ulica Moja Ekipa” koji se tradicionalno igra u Puli, a na kojem nastupaju 24 najbolje momčadi iz cijelog poluotoka.

Dino Murtić (FOTO: D. Štifanić/Glas Istre)

Sam ulazak u finale u izrazito zahtjevnoj konkurenciji zaslužuje svaku pohvalu, ali ono što su Načinovićevi momci napravili u posljednjoj utakmici turnira, ostati će upisano u anale. Naime, Istra 1961 trenutno ima jednu od najtalentiranijih generaciji u tom uzrastu, što potvrđuje i činjenica da su trenutno u Prvoj HNL ispred njih samo Dinamo, Lokomotiva i Hajduk.

Međutim, na krilima dvostrukog strijelca u finalu i najboljeg igrača turnira Dine Murtića, Kovari su uspjeli iznenaditi favorizirane Puljane i zasluženo podignuti pehar za najbolje. Također, nagradu za najboljeg vratara turnira dobio je Thomas Katičić. Prije finala protiv Istre 1961, redom su “padali” Banjole, Novigrad, Žminj i Uljanik.

Naslov su osvojili: Thomas Katičić, Simon Franković, Noel Franković, Karlo Peršić, Simon Kos, Antonio Lazarić, Tulio Kocijel, Nicholas Pappalardo, Roan Rašuo, Paolo Juričić, Patrick Faraguna i Dino Murtić.

Updated: 26/12/2017 — 11:52