PRESLAGIVANJE SENIORSKE MOMČADI | Zalihić: Neki igrači ne mogu, a neki ne žele pratiti trećeligaški ritam

Remzo Zalihić, predsjednik NK Rudar

Iako su zastori na prvi dio sezone u III HNL Zapad tek spušteni, u NK Rudar je već počelo svojevrsno „preslagivanje“ momčadi, ali i stručnog stožera. Klub se danas zahvalio na suradnji dvojici igrača, Azuru Makiću i Sebastianu Jokiću, dok je u pregovorima s jednim riječkim četveroligašem da Tin Ivanović ide na posudbu u proljetnom dijelu, kako bi mogao redovito trenirati, i eventualno se ljetos vratiti.

No, tu nije kraj promjenama, jer u Zelenicama nisu zadovoljni s još nekoliko nogometaša, pa će se konačna lista odlazaka, vjerojatno i dolazaka, znati tek krajem prosinca, a puno više već u petak za kad je zakazan sastanak predsjednika Zalihića sa nogometašima.

„Realno, imamo više bodova nego li smo zaslužili prikazanim na terenu. Istina, opravdanje možemo naći u velikom broju ozljeda, ali i kartona koje je teško shvatiti. U svakom slučaju moglo je biti i puno gore, ali i bolje za nekoliko bodova, no to bi nas samo zavaralo. Evidentno, rez je neophodan, jer neki igrači naprosto ne mogu, a neki ne žele, pratiti trećeligaški ritam. Uz Fejzića koji je dao 150% svojih realnih mogućnosti, po meni samo su trojica u potpunosti opravdala svoj status u ovom rangu: Pavlić, Kurtić i Macan. Ostali su podbacili, svatko na svoj način“, rezimirao je jesenji dio, i najavio velike promjene Zalihić.

Kako sada stvari stoje Rudar će na proljeće imati i novog kormilara: „Čupić ima nekoliko opcija za posao koje su sve u koliziji sa njegovim trenerskim angažmanom“, pojašnjava Zalihić koji se, na naš upit o novim akvizicijama u Zelenicama, pa i onoj trenerskoj, nije konkretno izjašnjavao: „Već smo u razgovorima s potencijalnim kandidatima za trenera, kao i s nekoliko potencijalnih pojačanja. Čekamo konačni oporavak i povratak Černjula i Bilića. Prerano je govoriti o ostalim imenima. Mogu samo reći da smo Almiru Mehiću dali konkretnu ponudu na koju se do petka treba očitovati, sa uzmi ili ostavi. Teško da bi, osim njega, još netko s Labinštine mogao igrati ovu ligu, tako da ćemo pojačanja potražiti u Puli ili Rijeci.”

Uz ove najavljene promjene dogovoreno je da će Sanjin Vozila pojačati stručni stožer kao trener vratara, a uz seniora trenirati će i talentirane kadete i juniore. Tradicionalna „Zelena noć“, na kojoj će biti proglašeni najbolji za 2017. godinu, u devet kategorija, od najmlađih do seniora, ove će se godine održati u pomoćnoj dvorani SC „Franko Mileta“, u četvrtak 28. prosinca.

Updated: 27/11/2017 — 17:52