Više od pobjede nad mladim Rovinježima veseli odlična predstava

Detalj s utakmice

Iako su se prije susreta treneri Rudara i Rovinja u dobrom raspoloženju “častili” komplimentima, utakmica nije izgledala suviše “prijateljski”. Ipak, Rudar je trenutno znatno bolja momčad, a goste je spasila druga smjena prve labinske špice koja je na utakmicu stigla direktno s posla.

No, i takav umoran, Macan je zaslužan za prvi gol Rudara. Na dubinsku loptu iza zadnje rovinjske linije, vidio je da se nalazi u nedozvoljenoj poziciji te na to upozorio Sebastijana Jokića koji se brzo “trznuo” i poput brzog vlaka protutnjao kraj svih braniča gostiju i iz druge, nakon prve obrane Cindrića, poentirao za 1:0.

Uslijedila je dominacija Kovara koji su “živjeli” na motoričnom veznom redu jer je trolist Marić-Šurković-Ivanović bio neuhvatljiv za Rovinježe. Ipak, drugi gol pada nakon nespretne reakcije Cindrića, a spreman je na nju bio Antonio Načinović.

Do kraja predaha Macana su suigrači gurnuli jednom u odličnu šansu, a drugi put se sam sjurio od centra nakon što je varkom tijela izbacio protivnike iz igre, ali oba puta mu je Cindrić obranio udarac. U drugom dijelu probudio se i Rovinj, ali nisu ozbiljnije zaprijetili Blažini, osim Rudele u 82. minuti koji je iz “slobodnjaka” zatresao vratnicu.

Treba reći kako su obje momčadi igrale bez svojih najiskusnijih igrača – domaći su bili bez Sanjina Vozile i Igora Juričića, a gosti bez iskusnog dvojca Tankovića i Špiranca te nominalno prvog napadača Kazalca.

 

LABIN – Gradski stadion

Sudac: Petar Pejkunović (Kožljak)

RUDAR-ROVINJ 2:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Jokić 16′, 2:0 Načinović 27′

RUDAR: Blažina, Makić, Kurtić, Načinović, Škopac, Marić, Šurković, Ivanović, Topić, Jokić, Macan

Još su igrali: Licul, Maksenčuk, Fejzić, Bembić

ROVINJ: Cindrić, Pamić A., Rojnić, Bobić, Hasanbegović, Pamić S., Rudela, Stojanov, Paulinić, Prgić, Matošević

Još su igrali: Marić, Butući, Karlović M., Karlović K., Maružin

Updated: 09/08/2017 — 23:44