Večeras pretposljednja pripremna utakmica – mogu li Potpićanci predvođeni Mehićem parirati Rudaru?

Almir Mehić, nekad igrač Rudara, danas Potpićna

Nogometaši Rudara ulaze u završnicu priprema za nastup u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi u skupini Zapad. Prije premijerne utakmice protiv krapinskog Zagoreca, koja se igra u subotu 26.kolovoza ove godine, u 17:30 sati, „Kovari“ će imati još dvije provjere.

Prvi su na redu, večeras od 20:45, susjedi iz Potpićna, koji su ovaj prijelazni rok vidno ojačali svoj igrački raster i potiho se čak nadaju i prvom mjestu u Prvoj županijskoj ligi Istra. Svakako najzvučnije ime koje je ovo ljeto „sletjelo“ u Dumbrovu je provjereni bivši igrač Rudara Almir Mehić. Ima tu još nekoliko bivših „kovara“, pa ne treba dvojiti da će gosti biti jako motivirani.

S druge strane dočekuje ih „zahuktali“ domaćin koji naprosto melje svoje suparnike, pa će biti zanimljivo da li će i koliko trajati otpor, u ovom trenutku evidentno nedovoljno spremnih  Potpićanaca. Inače, Rudar je „u tišini“ odradio prijelazni rok, prašinu je jedno uskovitlao prekid pregovora s Kristanom Glavašom, kojeg u Zelenicama već smatraju svršenom prošlošću.

Opći je dojam da su pojačanja pogođena. Umjesto Mehića iz porečkog Jadrana je doveden Azur Makić, koji je, može se slobodno ustvrditi, puno korisniji. Pun pogodak je i drugi bivši Porečan, Sebastian Jokić, krilo koje nosi Rudarov napad, te mlađahni Viktor Marić, koji uspješno odmjenjuje Roberta Černjula u sredini terena. Veliko pojačanje je i povratak u labinsku svlačionicu polivalentnog Erika Šurkovića, a najveće rekonvalescenta Edisa Kurtića.

Labinjani „generalku“ prije početka prvenstva igraju također na svom travnjaku, u subotu 16. kolovoza u 19:00 protiv Opatije. Ulaz na obje utakmice je besplatan, a iz Zelenica podsjećaju da u prvenstvu neće biti besplatnih ulaznica, pa pozivaju sve koji raspolažu pravo na to, da se tijekom tjedna obavezno jave u tajništvo kako bi preuzeli svoje besplatne ulaznice.

Da podsjetimo Rudar u 1. kolu 26. kolovoza u 17:30 dočekuje Zagorec iz Krapine. Kako je 2. kolo na rasporedu već u srijedu 30. kolovoza, kad „Kovari“ gostuju u Pazinu, naredna domaća utakmica igra se već u nedjelju 03. rujna u 17:oo, a gosti Zelenica su, u istarskom derbiju, nogometaši porečkog Jadrana.

Updated: 16/08/2017 — 8:59