Povijesni dan za Rudar – Paulo Blažina prvi igrač u klubu sa ugovorom

Poseban dan bio je danas u klupskim prostorijama za NK Rudar. Naime, od prije mjesec dana 18-godišnji vratar Paulo Blažina potpisao je stipendijski ugovor te tako postao prvi igrač kluba pod ugovorom. Naime, ulaskom u Treću HNL Zapad klub je zaslužio mogućnost potpisivanja stipendijskih ugovora sa igračima.

Stasiti vratar koji već osam godina brani boje kluba nije skrivao zadovoljstvo: “Nije bilo previše razmišljanja, obožavam nositi dres Rudara i nadam se da se to vidi u svakoj našoj utakmici. Nadam se da ću uz osoban razvoj doprinijeti i napretku kluba. Kada sam kao desetogodišnjak stigao na prvi trening, o ovome nisam ni razmišljao, ali postati prvi vratar kluba već je duže moja želja. Čast mi je da sam postao prvi stipendist Rudara.”

Blažina bez previše razmišljanja spada među elitne vratare u Istri među svojim vršnjacima, pa je i predsjednik kluba Remzo Zalihić iskazao zadovoljstvo “potpisom” mladog čuvara mreže: “Naravno, Blažina je perspektivan golman i nije bilo dvojbe da će biti jedan od onih kojima je to ponuđeno ovog ljeta. Cilj ove cijele operacije je stvaranje kostura momčadi pod ugovorom. Dakle, da za dvije-tri godine imamo 12 igrača pod ugovorom i da ne strahujemo u svakom prijelaznom roku te da možemo planirati.”

Preduhitrio je Zalihić sve one koji na ove ugovore gledaju kao na nekakvo sputavanje: “Uopće nije cilj vezati nekoga i sputavati njegove igračke ambicije. Što znači, ako netko dobije prvoligašku ponudu, sigurno ga nitko neće zadržavati niti lupati neke cifre obeštećenja i slično, već ćemo izaći maksimalno u susret da napreduju”, a onda Zalihić poentira oštrije:

“Međutim, nećemo se više dovoditi u situaciju da licitiramo sa seoskim momčadima i da dolazimo u neugodnu situaciju u koju smo došli ovog ljeta. Ovog nas je puta pomazila sreća, pa smo se samo igrom slučaja pojačali. No, ako želimo ostati ozbiljan klub, ne smijemo računati na ‘igru slučaja’.” S kolikom ozbiljnošću klub pristupa ovim dogovorima, govori i polica osiguranja unutar Blažininog ugovora koju preko Allianza klub plaća 1300 kuna godišnje.

Osim Blažini, ugovori su ponuđeni i Tinu Liculu, Josipu Maksenčuku te Kristianu Bembiću, a pravila su jasna – tko potpiše, ima pravo na sva prava i obaveze iz ugovora, a tko ne, može igrati kao potpuni amater. Ostala trojka odluku bi trebala donijeti početkom sljedećeg tjedna.

Paulo Blažina, stipendist Rudara

Updated: 18/08/2017 — 14:24