Nakon Blažine, potpisala i preostala tri dragulja!

Još jedan prekrasan dan osvanuo je za sve simpatizere Rudara. Naime, nakon što je krajem prošlog tjedna Paolo Blažina postao prvi stipendist kluba ikada, danas su svoju vjernost klubu potvrdila i tri preostala “dragulja” – Tino Licul, Josip Maksenčuk i Kristian Bembić.

U društvu predsjednika Remza Zalihića potpisani su ugovori, a potonji je izjavio: “Ovo je velika stvar za naš klub. Drago mi je da smo uspjeli ponuditi dovoljno dobre uvjete mladim nogometašima te da su oni donijeli sami odluku, usprkos ‘dobronamjernicima’ koji su savjetovali suprotno. Ipak, oduvijek smo i u prošlosti iskazivali brigu za njihov razvoj te se nekako nadam da je to presudilo. Nije ovaj ugovor važan samo financijski, mnogo je tu segmenata koje im klub osigurava. Biti ćemo im podrška te se nadamo da će ostvariti potencijal kojeg pokazuju.” 

Tino Licul rođen je 20. travnja 1999. godine i dosad je već sakupio čak 52 seniorska nastupa. U Rudar je stigao sa devet godina: “Ponoviti ću se, jer sam već o tome govoriti, nositi dres Rudara posebna je čast. Nije ovo bila laka odluka, jer sljedeće godine možda odem na fakultet, ali pokušali smo dogovoriti suradnju na obostrano zadovoljstvo. Jako sam sretan što ću i dalje biti Kovar”, rekao je 18-godišnji branič.

Josip Maksenčuk rođen je 01. srpnja 1999. godine i u Rudar dolazi 2012. godine, iz redova nedešćanskog Jedinstva Omladinac. Maksenčuk je veznjak koji je u protekle dvije sezone za Rudar odigrao 49 utakmica. “Nadam se da ću opravdati uloženo povjerenje. Ne treba ni govoriti, naravno da mi je drago zbog ovog ugovora i nastavka igranja u Rudaru”, rekao je Maksenčuk.

Kristian Bembić najmlađi je od ove trojke, rođen 09. ožujka 2001. godine. On je u klub stigao kao sedmogodišnjak, da bi 2015. pristupio Istri 1961. Nakon godine dana, vraća se u matični klub i ovog ljeta za dobre igre biva nagrađen pozivanjem na seniorske pripreme. Nakon tog, stiglo je novo priznanje – ponuda stipendijskog ugovora: “Ovo je za mene velika čast i nadam se da je ovo samo početak. Svakom igraču omladinskog pogona trebala bi biti želja igrati za seniore kluba. Meni se moja ostvarila, ali još je puno dokazivanja preda mnom. Nemam straha, samo da nas ozljede zaobiđu”, idealno je okončao mlađahni Bembić.

Kristian Bembić, Josip Maksenčuk i Tino Licul

Updated: 23/08/2017 — 13:02