Kovari počinju pripreme, Tvrtković i Makić novi igrači u kadru, vratili se Alić i Šurković

Azur Makić – bivši igrač Istre 1961, Uljanika i Jadrana

U očekivanju Komisije HNS-a, koja bi ovaj tjedan trebala riješiti dvojbu tko će u nadolazećoj sezoni u III HNL Zapad, Pazinka ili Rudar, sutra će s pripremama za novu sezonu krenuti nogometaši Rudara. U odnosu na lani neće biti Almira Mehića koji je pristupio županijskom ligašu Potpićnu, pričuvnog vratara Valnera Radočaja koji će najvjerojatnije u Rabac, te Antonia Stepčića koji se nije uspio dogovoriti s čelnicima oko svog statusa, te će kao slobodan igrač potražiti angažman u nekoj drugoj sredini.

Za sad su četiri nova lica u Zelenicama. Iz Potpićna se vratio mlađahni Haris Alić, a iz porečkog Jadrana, bivši talentirani junior Istre 1961, Azur Makić koji bi svakako trebao biti dostojna zamjena za Almira Mehića.

Vratarski tercet upotpuniti će također bivši junior Istre 1961 Armin Tvrtković, lani vratar trećeligaša Samobora. Zajedno s Radočajem na rabačku Mestallu će Igor Munjas, a na njegovo mjesto u Zelenicama talentirani kadet Arian Načinović.

Lista pojačanja zaključuje izlazni junior Rijeke, Labinjan Erik Šurković. Ovim nije zaključena lista dolazaka, ako Labinjani izbore trećeligaški status, u slučaju čega najavljuju najmanje još jedno zvučno ime. Nova momčad će najvjerojatnije biti definirana i predstavljena 24. srpnja ove godine.

Svakako se, kao velika pojačanja – u odnosu na proljetni dio sezone, mora smatrati povratak trojice standardnih, Edisa Kurtića, Roberta Černjula i Antona Bilića. Sve u svemu Labinjani u novu sezonu, za sad, ulaze sa 21 nogometašem. Trenirati će se u večernjem terminu u 20:30 i jutarnjem u 09:00 sati.

Treneru Čupiću pomagati će, kao i lani, Nedjeljko Josipović i kondicijski trener Ervin Kiršić, a od ove sezone i Dario Milevoj koji će, uz juniore, biti zadužen za jutarnje treninge i individualni rad. S vratarima će i dalje raditi Dean Načinović,  Tina Martinčić ostaje fizioterapeutica, Josip Radeljak doktor, a Dorijan Licul – Miš ekonom.

Rudar će sve kontrolne utakmice igrati na svom stadionu od 20:30 sati. Prvi suparnik su juniori Istre 1961 koji gostuju u subotu 29.srpnja. Tri dana kasnije, u srijedu 2. kolovoza, u Zelenice stiže trećeligaš Opatija, a u subotu 5.kolovoza županijski provoligaš iz Buja.

Srijeda 09. kolovoza rezervirana je za Rovinježe, a subota 12.kolovoza novog četveroligaša, pulske „brodograditelje“. Vidno ojačani Potpićan testirati će svoju, i snagu „kovara“ u srijedu 19. kolovoza, da bi serija kontrolnih utakmica bila okončana tri dana kasnije, sad već tradicionalnom „generalkom“ protiv Opatije.

Updated: 16/07/2017 — 13:20