Rezime proljetne polusezone – kovarska nogometna obitelj se širi !

Nakon dva velika međunarodna turnira, sezona 2016/2017 definitivno je završena i za NK Rudar. Donosimo Vam presjek još jedne uspješne polusezone iza nas, konačne rezultate i najbolje strijelce momčadi.

U9 KATEGORIJA

Trener Alen Rašuo radio je “lavovski posao“ cijele godine sa energičnim klincima kojih ima gotovo 40, od kojih su neki još uvijek premali za natjecanje, pa je ligu igralo njih 19. Prvi strijelac te momčadi je Petar Mitrović sa 14 golova, a dvocifren je još i Tony Vlačić. Iako izbjegavamo pridavati pažnju rezultatima u najmlađim kategorijama, spomenimo da su labinski mali nogometaši u konkurenciji osam klubova zauzeli drugo mjesto.

U11 KATEGORIJA

U ovoj kategoriji klub je imao dvije momčadi. Mlađu (U10) je vodio trener Dino Černjul, a napredak mališana vidljiv je ‘golim okom’. Sezonu su završili kao osma od 12 momčadi u ligi, ali treba naglasiti kako su jedna od četiri momčadi u ligi koja igra sa godinu mlađim nogometašima. Za tu kategoriju igrala su 22 igrača, a najbolji strijelac iste je An Lee Krasnići sa pet golova.

Godinu starija kategorija, reklo bi se ‘prava’ U11 kategorija igrala je vođena trenerskim dvojcem Mauricio Kožljan i Almir Mehić te je sezonu završila kao treća momčad lige u konkurenciji osam klubova, a za Rudar je nastupao čak 21 igrač. Najbolji strijelac momčadi je Dominik Smoković koji je zabio 15 golova. Na diobi drugog mjesta ljestvice strijelaca su Maxim Vretenar i Adnan Šiljić sa po sedam golova.

MLAĐI PIONIRI – U13

I u ovoj kategoriji Rudar je nastupao sa dvije momčadi. Mlađu (U12) je vodio trener Doris Fonović te je njegova momčad nakon 18 kola postala prvak u konkurenciji deset klubova. Za Fonovićevu momčad igralo je točno 40 igrača. Primarni cilj ove generacije bio je prilagoditi mlade nogometaše na veliki teren, obzirom da se U11 kategorija igra između dva šesnaesterca. Ne treba govoriti da je ovakav rezultat, iako u konačnici nebitan, veliki podstrek za daljnji rad, kako igračima, tako i treneru.

Starija momčad mlađih pionira koju vodi trener Dean Načinović osvojila je peto mjesto u konkurenciji 12 momčadi u okviru najjače lige Nogometnog središta Rijeka u kojoj je izborila nastup nakon odličnih igara na jesen. Veoma talentiranu generaciju u kategoriji strijelaca predvodio je Maksim Miskić sa pet golova, dok su po četiri nadodali Patrik Čenaj i Benjamin Černjul. Trener Načinović koristio je 25 igrača.

PIONIRI – U15

Trener Dario Milevoj je sa svojim pionirima također izborio ulazak u ligu sa momčadima s riječkog područja što je sam po sebi bio veliki uspjeh, a kada su se zimus zaredale ozljede, momčad je postala treća najmlađa u ligi te je Milevoj koristio samo 18 igrača. Rezultiralo je to 11. pozicijom na ljestvici u konkurenciji 12 klubova. Zanimljivo, gol-razlika je u negativi samo 13 golova, što sugerira da je i u tih devet poraza momčad vrlo rijetko bila potpuno podređena.  Po dva pogotka zabili su Nardi Hrvat i Denis Osmić.

KADETI – U17

Kao i pionirske selekcije, tako su i kadeti i juniori izborili najjaču ligu Nogometnog Središta Rijeka. I trener Dragan Načinović nije imao preveliki broj igrača u kadru pa je konačno sedmo mjesto u konkurenciji osam klubova ustvari dobar rezultat. Sa osvojenih 14 bodova bili su samo četiri boda udaljeni od četvrte pozicije na ljestvici, dok su posljednjoj momčadi pobjegli devet bodova. Koristio je Načinović 21 igrača, od čega samo šest izlazećeg godišta. Robin Vidak i Leo Dragovina sezonu su okončali sa četiri pogotka.

JUNIORI – U19

Identičan rezultat ostvarili su i juniori trenera Robia Čalovića. Sa osvojenih deset bodova zauzeli su sedmo od osam mjesta na ljestvici, ali ni za njih ne treba brinuti jer su i oni treća najmlađa momčad prvenstva. Najbolji strijelac momčadi bio je Josip Maksenčuk sa deset golova, koji je međutim kao i Licul, na raspolaganju juniorima bio rijetko. Trener Čalović koristio je 22 igrača, od čega samo četiri izlaznog godišta.

SENIORI

Seniorska momčad je pod ravnanjem trenera Franka Čupića osvojila drugo mjesto u MŽNL NS Rijeka te time napravila veliki iskorak u odnosu na godine iza nas. Trener je koristio 23 igrača, a najbolji strijelci kluba bili su Ivan Macan sa 17 golova te Igor Juričić sa njih 15.


Kada se povuče crta, dolazimo do brojke od preko 200 nogometaša koji su ovog proljeća nosili dres Rudara, što je podatak na ponos cijelog kluba, a nadamo se grada i Labinštine.

Updated: 26/06/2017 — 14:20