Održana redovna Skupština, godišnje nagrade večer učinile prekrasnom

Zaista prekrasna večer održala se danas u našem gradu za sve one kojima je NK Rudar u srcu. Od 18 sati u gradskoj Knjižnici održala se redovna Skupština nakon čega su se uzvanici preselili na domjenak u prostorije KUC Lamparne.

Na samom početku predsjednik kluba Remzo Zalihić pozdravio je sve prisutne, a nakon što je moderatorica Federika Mohorović prozivanjem utvrdila kako Skupština ima kvorum, nastavljeno je sa dnevnim redom.

Zapisničar Dario Milevoj, predsjednik Remzo Zalihić i dva dopredsjednika, Nenad Boršić i Igor Munjas

Istaknimo da je jednoglasno usvojen zapisnik sa protekle Skupštine te da je prihvaćen rebalans proračuna za 2016. godinu kao i plan rada za nadolazeću. Skupštinari su i odlučili potvrdno odgovoriti na žalbu Erika Černjula koji će tako zbog iskrene isprike i pokajanja, nakon što odradi kaznu koju je dobio od NSŽI, smjeti nastupati za NK Rudar. Pred sami kraj stiglo je vrijeme i za svečani dio. Dodijeljene su nagrade za životno djelo, i to u tri kategorije.

U kategoriji „vanjski suradnici“ nagradu je zaslužio Sredoje Malić, osnivač tvrtke Maling koja je godinama bila (a i dalje stoji) uz NK Rudar. U kategoriji „nogometaši“ nagrada je pripala Emiliu Načinoviću, rasnom strijelcu koji je u preko 20 godina više stotina puta u dresu Rudara tresao protivničku mrežu. U kategoriji „treneri i predsjednici“ posthumno je nagrađen dr. Lino Peršić, nekadašnji predsjednik kluba koji je nedvojbeno zadužio labinski nogometni ponos, u čije je ime nagradu primio njegov sin Vladimir. Nagrade je podijelio nekadašnji predsjednik NK Rudar, Jakov Bepi Modrušan.

Od ove godine trenerski kolegij bira i najbolje igrače u svim kategorijama te najboljeg trenera u klubu. Nagrade najboljim igračima omladinskog pogona uručio je kapetan seniora Igor Juričić, a to su:

U9 – Petar Mitrović

U10 – An Lee Krasnići

U11 – Gabriel Lordan Blašković

U12 – Simon Franković

U13 – Nicholas Pappalardo

U14 – Nardi Hrvat

U16 – Kristian Bembić

U18 – Mario Bugarin

Nakon toga dogodio se najslađi trenutak večeri. Najboljim igračem seniora u minuloj godini proglašen je baš Igor Juričić (29 nastupa, 21 gol), a nagradu mu je uručio najmlađi „Kovar“ u klubu, sedmogodišnji Mario Miletić koji je popularnom „Iggyu“ poručio kako i on želi biti u budućnosti dobitnik te nagrade na što su Skupštinari odgovorili zaglušujućim pljeskom.

Igor Juričić i Mario Miletić

Igor Juričić i Mario Miletić

Nagradu za najboljeg klupskog trenera u 2016. godini dobio je Franko Čupić (trener seniora) koji je skulpturu primio iz ruku najstarijeg igrača kluba, Sanjina Vozile.

Franko Čupić i Sanjin Vozila

Franko Čupić i Sanjin Vozila

Prije nego li se otišlo na zajedničko druženje, svojim su govorima ovu Skupštinu uveličali Miroslav Uljan (koordinator HNS-a), Marica Kadoić Balaško (predstavnik Grada Labina) i Siniša Verbanac (glavni tajnik labinske Sportske zajednice) koji je posebno nahvalio organizaciju kluba, a svo troje su poželjeli napredak NK Rudaru.

Updated: 15/12/2016 — 10:49