Labin je ponosan na prvi seniorski poziv u reprezentaciju !

Andrej Prskalo na golu Rijeke

Utorak, 19. prosinca 2016. godine ostati će upisan kao dan kada je prvi poziv u seniorsku reprezentaciju dobio Andrej Prskalo, bivši vratar našeg kluba i prvi igrač koji je potekao u Rudaru, a pozvan u hrvatsku reprezentaciju.

Ovaj ogromni uspjeh Prskala, prvog vratara jesenskog prvaka u najjačoj hrvatskoj ligi, još je jedan dokaz da se rad i strpljenje uvijek isplate. Sjedio je Andrej na klupi dok su branili mnogo lošiji od njega, ali nikad nije „buknuo“ prema medijima ili istaknuo se negativnom „pričom“ protiv nekoga.

Čekao je i dočekao svoju prigodu, a sada je možda i najvažniji kotačić momčadi Rijeke i njen kapetan. Podsjetimo, 29-godišnji vratar je 2005. godine iz našeg kluba krenuo put Rijeke, a onda branio na posudbama u Orijentu i Pomorcu da bi 2010. godine otišao u redove pulskog prvoligaša.
Tamo je sakupio ukupno 41 nastup da bi se 2014. godine vratio u Rijeku. Od tada za riječki nogometni ponos odigrao je također 41 utakmicu, od čega tri u europskim natjecanjima.

Dodajmo da će se reprezentacija okupiti 7. siječnja u Zagrebu, a istoga dana putuje u Kinu gdje otvara turnir 11. siječnja protiv Čilea. U drugom polufinalu sastaju se Island i Kina; poraženi će 14. siječnja igrati za 3. mjesto, a pobjednici 15. siječnja za naslov pobjednika prvog “China Cupa”.

Andrej je već sada jedan od najuspješnijih labinskih nogometaša ikada, a pred njime su, kako kažu, još najbolje vratarske godine. Labin je ponosan.

U rujnu 2014. Andrej Prskalo obradovao je svojim dolaskom i sa 20 lopti mlade nogometaše našeg kluba

Updated: 20/12/2016 — 11:32