Ponovno odgođena utakmica Rudar-Rijeka

Teren gradskog stadiona

Ponovno je otkazana revijalna utakmica Rudara i Rijeke, u kojoj su 08. studenog 2016. u 18:00 sati, kao i lani, u sklopu manifestacije „Rijeka-prijatelj djece“, trebali sudjelovati osnovnoškolci svih škola na Labinštini. Da podsjetimo sraz, sad već dva lidera u svojim ligama, odgođen je prvi put 04. listopada ove godine, tad zbog kašnjenja radova na rekonstrukciji stadiona.

„Odgoda je bila jedino rješenje. Prošli tjedan sam apelirao na direktora omladinskog pogona Mauricia Kožljana i Labina 2000 Dalibora Zupičića, koji je odgovoran za dva gradska igrališta, da se opterećenje terena disperzira, no oni su inzistirali da se na labinskom travnjaku odigra šest, a na Vinežu niti jedna utakmica“, rekao nam je predsjednik NK Rudar Remzo Zalihić, te pojasnio razloga definitivne odgode:

„Jučer sam, kad je šteta bila evidentna, ponovno zamolio da se nadolazeći vikend, prije Rijeke, ne igra na gradskom stadion, no naišao sam ponovno na nerazumijevanje, čak što više tad će biti odigrano čak osam utakmica. Očito neki ne mogu razumjeti da HNK Rijeka nije NK Barban ili RK Matulji i da postoje neki minimalni organizacijski kriteriji kad se ugošćuje vrhunski klub. Izravna i posredna šteta od ove odgode je blizu 40 tisuća kuna, ali koga to zanima, važan je ego pojedinaca“, rezignirano je zaključio Zalihić.

No, ova odgoda ne znači da Rijeka i Rudar 08. studenog neće odmjeriti snage. Po svemu sudeći igrati će na Rujevici, o čemu će se klubovi dogovoriti početkom narednog tjedna.

Updated: 25/10/2016 — 16:23