Kovari novom fantastičnom prezentacijom do diobe drugog mjesta

Edis Kurtić – na slici prije dvije godine tragičar, danas labinski junak

Može li ljepše i slađe od ovoga za navijače Kovara? Rudar je danas na Viškovu pobijedio tamošnji Halubjan rezultatom 1:4 sa samo tri igrača starija od 23 godine za skok na diobe druge pozicije prvenstva te sa realnom mogućnošću da eventualnom pobjedom protiv Lošinja u subotu postane lider prvenstva. Dodajmo i podatak da je prve seniorske minute upisao još jedan klupski junior Sandi Belo.

U 17. minuti Macan je ukrao loptu domaćima, ali iskosa šutira pored gola. Sedam minuta kasnije Černjul spušta loptu prsima za Juričića koji iz voleja pogađa nekoga od domaćih u ruku, a sudac Sobol pokazuje na „bijelu točku“. Siguran realizator je Almir Mehić.

Tri minute kasnije Ivanović izbacuje Škopca na desnu stranu, ovaj zavrće, a Macan sa pet metara povisuje na 0:2. U 36.  smanjuje Kovčalija iz gužve nakon „slobodnjaka“ Štimca, a u drugoj minuti nadoknade prvog dijela Škopac probija bok i povratnom loptom pronalazi Ivanovića koji sa 16 metara gađa suprotni kut za 1:3.

Neizvjesnost je nestala u 57. minuti kada Macan odrađuje „lavovski“ posao i poslužuje Juričića koji je siguran ispred Bedenika za, pokazati će se, konačnih 1:4. Do kraja utakmice Halubjan je imao dvije izgledne prigode, ali je Vozila obranio udarac Štimca glavom i Bilobrka nogom.

 

VIŠKOVO – Igralište Brnasi – Gledatelja 70

HALUBJAN – RUDAR 1:4 (1:3)

Strijelci: 0:1 Mehić 25′-11m, 0:2 Macan 29′, 1:2 Kovčalija 36′, 1:3 Ivanović 45′, 1:4 Juričić

 

HALUBJAN: Bedenik D., Brnčić (od 30. Bedenik L.), Šipura (od 67. Vukelić D.), Gatara, Pinjuh, Samardžija, Štimac, Kovčalija, Miočić (od 67. Majetić), Šanjug (od 65. Bilobrk), Radan (od 46. Alilović)

RUDAR: Blažina (od 32. Vozila), Načinović, Škopac, Macan (od 87. Fejzić), Juričić (od 84. Topić), Licul, Ivanović (od 46. Šepić), Černjul, Kurtić, Mehić, Maksenčuk (od 88. Belo)

Updated: 18/10/2016 — 18:31