Fenomenalan rezultat mladih Kovara u Zagrebu

Nogometaši Rudara 2006. godište i mlađi danas su i jučer nastupali na međunarodnom turniru „Oluja 2016“ koje u praksi označava otvoreno prvenstvo Hrvatske u toj kategoriji jer na isti turnir dolazi veliki broj prvoligaških klubova.

Rezultat Rudarovih klinaca posebno je vrijedan pažnje jer je sastav klubova koji su izborili četvrtfinale zaista impresivan: Dinamo, Rudar (Grupa A), Hajduk i Lokomotiva (Grupa B), Rijeka i Ponikve (Grupa C) i Dubrava Tim Kabel i Slaven Belupo (Grupa D).

U prvoj utakmici na turniru mali „kovari“ su impresionirani protivnikom, od Dinama poraženi 0:6, nakon čega su remizirali sa Hrvatskim Dragovoljcem 0:0. Pobjedu nad Cibaliom i mjesto u odabranom društvu pogodio je Đokić za slavlje od 1:0.

U četvrtfinalu čekao ih je Hajduk, ali umorni od dva puta do Zagreba, mladi Rudarovi nogometaši, primili su pogodak već  nakon 15 sekundi da bi nakon toga bili u potpunosti poravnati, no svoje prigode nisu realizirali, a Splićani jesu još svoje dvije za konačnih 3:0.

Oduševljen pristupom i igrom svojih pulena bio je i njihov trener, Nikica Jajčević: „Bilo je ovo jedno jako lijepo iskustvo koje će koristiti svima nama. Pobijediti vinkovačku Cibaliu, remizirati s Dragovoljcem i pružiti maksimum u ostale dvije utakmice, to je ono što mora zadovoljiti svakoga. Dečki su odigrali srčano i pametno, čestitam im na uspjehu i zaista mi je gušt biti trener. Posebno bih se zahvalio roditeljima koji su nas pratili.“

Updated: 28/08/2016 — 16:14