Pripreme započinju 25. srpnja, Kovari pojačani u novo prvenstvo

Napokon u zelenom dresu – Robert Černjul

Nogometaši Rudara pripreme za novu sezonu počinju 25. srpnja, javljaju iz kluba. Pripreme će odraditi na Vinežu, jer je njihov stadion trenutno gradilište, a pripremne utakmice odigrati će se, najvjerojatnije, u Plominu.

U klubu više nije Tin Ivanović koji je krenuo na fakultet u Zagrebu, ali je uprava zato spremila nekoliko ulaznih transfera. Matteo Šepić je dijete kluba kojeg je fakultet usporio u nogometnom razvoju, a u trenutku odlaska iz Rudara bio je jedan od najvećih klupskih talenata.

Šepić je nakon sedam godina u Rudaru otišao devet mjeseci u Rijeku, a onda je godinu dana proveo noseći dres Istre 1961 da bi se nakon toga još godinu dana zadržao u Labinu, a onda je uslijedio fakultet i kratka epizoda u Plominu.

Almira Fejzića ne treba previše predstavljavati, on se nakon sezone u vineškoj Iskri vraća tamo gdje mu je mjesto, u konkurenciju za napad Rudara, a labinskim navijačima zasad je nepoznanica Edi Topić, 26-godišnji lijevi bočni koji je dosad igrao za baljansko Jedinstvo i Vodnjan.

No, uz dužno poštovanje svoj navedenoj trojici, dolazak Roberta Černjula posebno će izmamiti osmijeh svakome kome je Rudar drag. U karijeri je igrao za samo tri kluba; labinski Rudar, pulsku Istru 1961 gdje je bio kapetan juniorskog sastava te Jedinstvo Omladinac u posljednjih sedam godina u kojem je također stekao status kapetana.

Još uvijek traju pregovori sa mladim pulskim ofenzivcem Davidom Matajom koji se trenutno nalazi na probi u Austriji, a ukoliko on „potpiše“, transferni rok je za Rudar završen. Ukoliko do dogovora ne dođe, klub će tražiti još jednog igrača kako bi krenuo u pripreme sa 22 nogometaša.

Trenutni kadar čine vratari Vozila, Blažina, Radočaj, braniči Licul, Škopac, Mehić, Topić, Načinović, Jajčević, Bilić, Kurtić, veznjaci Černjul R., Maksenčuk, Stepčić, Šepić, Čudić, Juričić, Matulja te napadači Fejzić, Ljubešić i Macan.

Stručni stožer je ostao nepromijenjen; team manager ostaje Nedjeljko Josipović, glavni trener Franko Čupić, kondicijski Ervin Kiršić, trener vratara Dean Načinović, fizioterapeutkinja će i dalje biti Tina Martinčić, a doktor Josip Radeljak. Poslove ekonoma vršiti će, kao i dosad, Dorijano Licul.

Dogovorene su i pripremne utakmice. Šestog kolovoza protivnik su juniori Istre 1961, a četiri dana kasnije kadeti Rijeke. Juniori Rijeke biti će na suprotnoj polovici 13. kolovoza, a Rovinježi četiri dana kasnije. Opatija je protivnik za 20. kolovoz, Cres 24., a „generalka“ je utakmica protiv Uljanika 27. kolovoza, sedam dana prije termina kojeg su klubovi na sastanku u Opatiji zatražili za početak prvenstva, 03. rujna.

Updated: 06/07/2016 — 21:15