Poker Kovara za matematičku potvrdu ostanka u ligi

Antonio Načinović – dvostruki strijelac

Fantastičan istarski derbi za gledatelje. Utakmica s puno prigoda i dinamične igre započeta je u tužnom tonu, minutom šutnje za prerano preminulog riječkog suca Greguricu.

Rudar je u vodstvo stigao u 33. minuti kada kapetan Igor Juričić vara Budicina i pogađa suprotni kut za 1:0. Samo tri minute kasnije rovinjski „dragulj“ Luka Matošević se oslobađa čuvara, a nakon što mu Vozila brani prvi udarac, iz „popravnog“ poravnava na 1:1.

A onda, vjerojatno najljepši trenutak utakmice. Matošević je iskoristio grešku Bilića i „protutnjao“ lijevom stranom te centrirao na drugu vratnicu gdje Neven Špiranac rijetko viđenim volejem dovodi Rovinježe u vodstvo.

No, na predah se odlazi u egalu jer u posljednjoj minuti prvog dijela Denić leti u „prazno“ na jedan korner Mehića, a Antonio Načinović glavom pogađa za 2:2.

Slična situacija, samo ovog puta nije Denić ništa kriv, dogodila se u 65. minuti – korner Mehića u gol „sprema“ Načinović za 3:2. I onda, u drugoj minuti nadoknade božica sreće je nagradila neumornog Ivana Macana kada je jedan njegov udarac „dirao“ nekog od Rovinježa, prevario Denića i okončao u mreži za 4:2.

LABIN – Gradski stadion – Gledatelja: 150

RUDAR – ROVINJ 4:2 (2:2)

Strijelci: 1:0 Juričić 30′, 1:1 Matošević 36′, 1:2 Špiranac 43′, 2:2 Načinović 45′, 3:2 Načinović 65′, 4:2 Macan 90′

RUDAR: Vozila, Načinović, Jajčević, Škopac, Macan, Juričić, Stepčić, Ivanović (70-Bucul), Maksenčuk, Mehić, Bilić (86-Licul)

ROVINJ: Denić, Ćosić, Cvijetić (76-Perković), Budicin, Maružin, Špiranac, Belli, Tanković, Pamić (86-Lovrić), Matošević L., Stojanov (56-Šverko)

Updated: 21/05/2016 — 19:43