Rudar protiv Istre 1961 bez gledatelja, Ivanović umjesto Lepinjice

Nogometaši Rudara odigrati će u srijedu 27. siječnja u 18:30 sati drugu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za nastavak natjecanja u okviru Međužupanijske nogometne lige NS Rijeka. Protivnik „Kovara“ je jedini istarski prvoligaš Istra 1961.

Plan je bio da se kompletan prihod od ulaznica donira za stanare koji su ostali bez svojih domova nakon požara na Vinežu. Na žalost, utakmica će ipak biti zatvorena za javnost, igrati će se bez nazočnosti gledatelja. Naime, labinska je policija procijenila da se, zbog mogućeg dolaska članova navijačke skupine „Demoni“, radi o utakmici visokog rizika, pa su zatražili angažman većeg broja redara, nakon čega su u upravi Rudara procijenili da bi troškovi osiguranja višestruko premašili prihod od ulaznica, te odlučili da će vrata stadiona za vrijeme odigravanja utakmice biti zatvorena, a pomoć za postradale na Vinežu riješiti će na drugi način.

Po svemu sudeći sutra bi trebao biti definiran i konačni igrački raster s kojim „zeleno-crni“ ulaze u proljetni prvenstveni dio. Pošto će Marko Lepinjica, kako je već i najavljeno, proljeće provesti u Pazinu, na njegovo mjesto dolazi 21-godišnji veznjak drugoligaša Lučkog, igrač ponikao u omladinskom pogonu Istre 1961, Tin Ivanović.

Inače ovaj talentirani nogometaš odradio je kompletne pripreme s Puljanima, ali je procjena da na proljeće ne bi konkurirao za „zeleno-žuti“ dres. Plan je da Ivanović, kao i već pristigli junior Puljana Ivan Macan, dio treninga odrađuju s pulskim prvoligašem, a dio s Rudarom. Tako bi obojica bili „na oku“ novom treneru Andreju Panadiću, te svojim izvedbama u dresu Rudara imali mogućnost nametnuti mu se za slijedeću sezonu.

Updated: 26/01/2016 — 22:36