MŽNL NS RIJEKA: Solidna predstava u Rovinju, ali minimalni poraz

juricicNogometaši Rudara pružili su solidnu igru na gostovanju u Rovinju, ali za nešto više od časnog poraza nedostajalo je malo sportske sreće. Unatoč lošem vremenu i namočenom travnjaku odmah je počelo obostrano živo i dinamično.

Najprije je „potegao“ Funčić u četvrtoj minutu s18 metara, a Vozila obranio, da bi dvije kasnije Matulja isto učinio s dvadesetak metara, a Denić loptu izvadio ispod same grede i izbio u korner. Već u 8. minuti domaći vode. Vujičić je loptu ubacio pred gostujući gol, a Licul uklizao i u želji da loptu izbije u korner zakucao je u vlastitu mrežu.

Gostima je za poravnanje trebalo sedam minuta, Škopac je odlično izbacio Matulju na desnom boku, a ovaj u punom trku, još bolje, loptu „potkopao“ i sa 16 metara prebacio Denića. Samo dvije minute nakon toga opasno prijeti Stepčić iz slobodnog udarac, iskosa s lijeve strane, ali Denić brani. Isti igrač, na drugoj stani, u zadnji trenutak, u 36.minuti, blokira udarac Omara Abuselyaen, kojeg je odlično poslužio Maružin. Četiri minute kasnije Matulja odlično izbacuje Čudića kojem Denić brani udarac iz mrtvog kuta.

Prvo uzbuđenje u nastavku bilježimo u 47. minuti kad Juričić odlično proigrava Čudića, no ovaj je neodlučan. Juričić u 57. prolazi Androšića u domaćem kaznenom prostoru, ovaj se poslužio rukama i srušio ga, a Frlan bez puno dvojbi pokazuje na bijelu točku, od kud je gostujući kapetan bio siguran i osigurao prednost svojoj momčadi. Matulja u 73. minuti propušta riješiti pitanje pobjednika, Denić mu brani udarac u situaciji „jedan na jedan“. Kazna goste sustiže već minutu nakon toga kada Licul krivo procjenjuje jedan odbijanac, pa lopta dolazi do Omara Abuselyane koji sa nekih 10-ak metara cilja nebranjeni dio Voziline mreže.

U 78. minuti Stepčić je ubacio iz slobodnog udarca s boka, Denić loptu odbio ravno u glavu Načinovića, a ona okončala u mreži, no pomoćni sudac Kulaš označuje krajnje dvojbeno zaleđe i od novog gostujućeg vodstva nije bilo ništa. Osim minuta prije kraja novi obrat, Kazalac je vješto prošao Načinovića, došao u poziciju za udarac i pogodio za novi bijeg i pobjedu rovinjskih „kanarinaca“.


Rovinj

Igralište Valbruna

Gledatelja 50

Sudac: Tomislav Frlan (Podhum)

 

ROVINJ – RUDAR  3:2 (1:1)

Strijelci: 1:0 Licul (8-ag), 1:1 Matulja (15), 1:2 Juričić (57-11 m), 2:2 O. Abuselyana (74), 3:2 Kazalac (82)

ROVINJ: Denić, Androšić, Budicin, Maružin (od 73. Belli), Marinović (od 57. Kazalac), Tanković, O. Abuselyana, N. Abuselyana (od 57. Pamić), Vujičić, Funčić, Hasanbegović.

RUDAR: Vozila, Načinović, Jajčević, Mehić, Čudić (od 82. Alić), Licul, Juričić, Hoxha, Škopac, Stepčić (od 88. Černjul), Matulja.

Updated: 21/11/2015 — 18:41